Har jobbet som fotograf/journalist siden 83. Begynte som frilans i lokalavisa Laagendalsposten på Kongsberg. Først som fotograf, siden som fotoreporter. Jobbet der i flere år før jeg flyttet over til moderbedriften, den gang Drammens Tidende og Buskeruds Blad. Fortsatt som kombinert fotograf/skrivende. Vikarierte i flere perioder ved aviisens lokalkontor på Kongsberg og siden også i sportsredaksjonen.Etterhvert gikk jeg over å fotografere på heltid og la penn og papir på hylla.

Siden begynnelsen av 90-tallet har jeg arbeidet for ukepressen som fotograf. Begynte i det små for Programbladet, og siden Allers. Bladet jeg fikk mitt første "ordentlige" coverfoto. Sissel Kyrkjebø giftet seg i Bergen med Eddi Skoller.

Siden har jeg jobbet en god del for Norsk Ukeblad Jeg vært innom Vi Menn og en periode arbeidet mye med "pikebildene" i bladet sammen med min gode venn og kollega Tor Lindseth som nå jobber for Se og Hør. Sammen med ham har jeg også jobbet mye for TV2 de første årene denne kanalens eksisterte. Vi leverte pressebilder til informasjonsavdelingen og bilder til programomtaler. Vi har også jobbet en god del for blant annet Hydro og Storebrand med bilder til årsberetninger og annet reklame og informasjonsmateriell.

I denne perioden var jeg også med på laget som kjørte i gang Her og Nå. En spennende, utfordrende og ikke minst lærerik prosess som også var med på å innføre digitalfotografiet i Hjemmet Mortensen. Det å være med på fødselen av et blad  som dette var utrolig interessant. Det at bladet nå har blitt en suksess gjør det ennå morsommere.

Jeg var også med i en tidlig fase av prosjekteringen av Hjemmet Mortensens blad, «Kamille» og «Ute og Inne».

Pr i dag jobber jeg som fast frilanser for norges største familieblad, ukebladet Hjemmet. En jobb jeg trives meget godt med. Store utfordringer både på det profesonelle fotografiske plan og ikke minst også på det menneskelige. Man treffer mange sterke sjebner og som imponerer og rører ved en. Og som ikke minst setter ens eget liv i perspektiv.

I tillegg til ukebladjobbingen har jeg de siste årene også arbeidet med en del reklamefotografering både lokalt og eksternt. Jeg har opp gjennom de siste årene også vært fast bidragsyter til informasjonsavdelingen i Kongsberg Gruppen ASA noe som har gitt et meg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe på den andre siden av bordet i forhold til ulvene i dagspressen.

© Jørn Grønlund / Proudly created with Wix.com

Fotograf Jørn Grønlund - 3610 KONGSBERG Tlf 92 22 42 00
E-mail: jorn@gronlund.no - Instagram: @fotografgronlund - Facebook: facebook.com/fotografgronlund